عارف: تاکید بر تسهیل ازدواج جوانان
محمدرضا عارف کاندیدای یازدهمین دوره انتخابات ریاست جمهوری در پاسخ به این سوال که دولت شما برای تسهیل ازدواج جوانان چه اقدام عاجلی خواهد کرد اظهار داشت: یکی از مشکلاتی که ما امروز با آن مواجهیم افزایش سن ازدواج است که متاسفانه این سن حدود 5 سال در کشور ما بالا رفته است.
وی افزود: از جمله مهمترین اقداماتی که ما در این رابطه انجام میدهیم پیگیری بحث اشتغال است؛ به دلیل بالا بودن نرخ بیکاری و عدم امکان تامین درآمد برای زندگی جوانان رغبتی برای ازدواج نیست لذا باید مسئله اشتغال حل شود.
عارف ادامه داد: موضوع مسکن یکی دیگر از مسائلی است که دغدغه جوانان است؛ ما طرحی را تحت عنوان مسکن ماندگار در برنامههایمان پیشنهاد دادهایم و با اصلاحی که در طرح فعلی مسکن مهر انجام گرفته انشاءالله امیدواریم بتوانیم با ساز و کارهای مناسبی مسکن مورد نیاز جوانان را تامین کنیم.
کاندیدای یازدهمین دوره انتخابات ریاست جمهوری ادامه داد: ایجاد تسهیلات برای ازدواج جوانان از جمله دیگر مسائلی است که ما پیگیری میکنیم؛ در حال حاضر وامهایی برای ازدواج جوانان پرداخت میشود که کفایت نمیکند و باید میزان آن افزایش یابد تا بتوانیم با تسهیلاتی که در اختیار جوانان قرار میدهیم ازدواج را تسهیل کنیم؛ همچنین میتوانیم با همکاری شهرداریها اماکن مناسبی را فراهم کنیم تا جوانان ما بتوانند در این اماکن مراسم برگزار کنند.
وی اظهار داشت: حل مشکلات معیشتی مهمترین مسئله است که دغدغه جوانان شده و ما باید این دغدغهها را کم کنیم.
عارف افزود: همچنین از لحاظ فرهنگی هم باید تلاش کنیم تا جوانان قبل از ازدواج، در حین ازدواج و بعد از ازدواج آموزشهای لازم را ببینند تا زندگی باثباتی را داشته باشند چرا که متاسفانه نرخ طلاق در کشور ما وضعیت خوبی را ندارد.
کاندیدای یازدهمین دوره انتخابات ریاست جمهوری اضافه کرد: نرخ طلاق هم اکنون در کشور ما افزایش یافته و باید با کارهای فرهنگی تلاش کنیم تا این مسائل حل شود.
حدادعادل: نباید در بحث حجاب و عفاف «دوگانه» عمل کرد
غلامعلی حداد عادل در پاسخ به سؤالی مبنی بر اینکه مهمترین اقدام دولت شما برای گسترش فرهنگ عفاف و حجاب چه خواهد بود؟ اظهار داشت: مهمترین اقدام بنده برای گسترش فرهنگ عفاف و حجاب، معتقد کردن نسل آینده و جوانان به حجاب است.
این کاندیدای انتخابات ریاست جمهوری یازدهم با بیان اینکه جامعه میداند بنده در سال 1359 و 33 سال پیش کتاب فرهنگ برهنگی و برهنگی فرهنگی را نوشتم که 21 بار تجدید چاپ و به 10 زبان خارجی ترجمه شد، افزود: بنده با استفاده از نظرات استاد شهیدم مطهری در آن کتاب اهمیت مسأله حجاب را به تفصیل متذکر شدم.
وی تأکید کرد: باید پایههای اعتقاد به حجاب محکم شود هر چند جامعه ما یک جامعه عفیف است و اگر هم در برخی موارد میبینیم که برخی خانمها کمی تا قسمتی بدحجاب هستند، قطعاً به این معنا نیست که زن ایرانی حجاب را نپذیرفته است.
حدادعادل با بیان اینکه زن ایرانی به دلیل فطرت انسانی و هویت اسلامی خود حجاب را پذیرفته است، تصریح کرد: ما باید برای ترویج فرهنگ حجاب، اختلافنظر مسئولان را به وحدتنظر تبدیل کنیم.
کاندیدای یازدهمین دوره انتخابات ریاست جمهوری یادآور شد: نمیشود نیروی انتظامی یک رویکرد را در پیش بگیرد و سخنگوی دولت بگوید که کار نیروی انتظامی ربطی به ما ندارد؛ این نوع تعارضات از اقتدار نظام در اجرای قانون کم میکند.
حدادعادل خاطر نشان کرد: ما باید سیاستهای حکیمانه داشته باشیم و نباید از زن استفاده ابزاری صورت گیرد.
قالیباف: با روحیه ایثارگری میتوان اختلافات را کنار گذاشت
محمدباقر قالیباف در پاسخ به پرسشی مبنی بر اینکه مهمترین اقدام دولت شما برای ارتقای جایگاه ایثارگران و گسترش فرهنگ جهاد و شهادت چیست، گفت: همه ملت هر گرایش و سلیقهای که دارند، میدانند که زندگی مادی و معنوی خودمان را مدیون خانواده معظم شهدا و ایثارگران هستیم.
وی افزود: به خصوص مدیون جانبازان عزیزمان هستیم که امروز روی ویلچر یا تخت هستند و یا بر زمین نشستهاند، آنها نشستهاند تا ملت ما بتواند ایستادگی، مقاومت، عزت و بزرگی خودش را حفظ کند لذا همه ما مدیون آنها هستیم.
این کاندیدای یازدهمین دوره انتخابات ریاستجمهوری اولین اقدامی که میخواهد برای ارتقای جایگاه ایثارگران انجام دهد را اجرای قانون مصوب مجلس درباره ایثارگران که معطل مانده، عنوان کرد و گفت: متأسفانه این قشر عزیز که همه ما مدیون آنها هستیم منتظر اجرای این قانون هستند و بنده حتماً آن را اجرا میکنم.
وی ادامه داد: دومین اقدامی که در این حوزه انجام میدهم، حفظ فرهنگ ایثارگری است که باید بدانیم در سایه فرهنگ جهاد و شهادت میتوانیم اقتدار و عزت را در همه بخشها داشته باشیم، با همین روحیه جهادی میتوانیم مشکل اقتصادمان را حل کنیم، با همین روحیه ایثارگری است که میتوانیم اختلافاتمان را کنار بگذاریم، با همین روحیه است که میتوانیم قانون داشته باشیم، در واقع وظیفه بعدی من، حفظ این فرهنگ و آرمانها در همه سطوح است.
قالیباف همچنین تصریح کرد: اقشار مختلف مردم ما از آنجایی که این فرهنگ توأم با اخلاص، محبت، گذشت، صبر، عقلانیت و معنویت است، آن را به راحتی میپذیرند چرا که فطرت انسانها به آن نیاز دارد.
این کاندیدای یازدهمین دوره انتخابات ریاستجمهوری در خاتمه مهمترین موضوع بعدی را درمان ایثارگران دانست و خاطرنشان کرد: همه عزیزان جانباز ایثارگران و همه معلولان ما در موضوعات شهری با مشکلات اماکن عمومی و رفت و آمد مواجهاند، قریب به 10میلیون نفر جانبازان عزیز و معلولان در کشور ما هستند که باید به طور جدی با یک رویکرد اجتماعی، حقوق آنان را پیگیری کنیم و با اولویت با حقوق آنان برخورد کنیم.
رضایی: قول میدهم به همه شعارهایم عمل کنم
محسن رضایی در جمعبندی صحبتهای خود در پایان دومین مناظره نامزدها، گفت: دولت من از یک سو فرهنگ و ادبیات مقاومت و ایستادگی و از سوی دیگر، فرهنگ جهاد را سرلوحه کار خود قرار میدهد.
وی افزود: فرهنگیان، معلمان، بازنشستگان، اساتید دانشگاه، زنان و همه فعالان در عرصه فرهنگی را چه از نظر مادی و چه از نظر منزلت اجتماعی در چارچوب برنامه کار خودم قرار دهم.
رضایی ادامه داد: اصول 15 و 19 قانون اساسی را با جدیت پیاده میکنم و تبعیض و رشوه را از کشور بیرون میبرم.
این نامزد انتخابات ریاست جمهوری قول داد در صورت پیروزی در انتخابات، دولتی با ارتش قهرمان، سپاه پاسداران غیرتمند و نیروی انتظامی پر تلاش و سالم را به امانت تحویل بگیرد و همانطور به دولت بعدی تحویل دهد.
محسن رضایی همچنین قول داد هیچ چیز و هیچ کسی را بر مردم ترجیح ندهد و راستگویی و اخلاق را سرمایه کار خود قرار دهد و تصریح کرد: قول میدهم که به شعارهایم عمل کنم و وفادار به میراث امام (ره) باشم.
ولایتی: باید به سمت درمان رایگان برویم
علی اکبر ولایتی در جمع بندی نهایی مناظره با بیان اینکه ایرانی، ایرانی است، تصریح کرد: ایرانیها از چابهار تا بازرگان و از سرخس تا خرمشهر اعم از شیعه و سنی و همه اقوام و اقلیتهای رسمی غیر مسلمان از حقوق برابر برخوردارند.
وی اعلام کرد اصل 15 و 19 قانون اساسی که راجع به احیای فرهنگ اقوام است بر این نکته تأکید دارد.
این نامزد انتخابات ریاست جمهوری در ادامه، سخنان خود را به موضوع سلامت اختصاص داد و با اشاره به مواد 32 و 39 قانون برنامه 5 ساله توسعه گفت: طبق این قانون همه باید از یک بیمه واحد باکیفیت سراسری برخوردار شوند که همه آحاد ملت را دربر بگیرد.
وی افزود: طبق این مواد بایستی طوری برنامهریزی شود که هزینهای که از جیب بیماران پرداخت میشود به 30 درصد کاهش پیدا کند و در نهایت با اقدامات انجام شده درمان رایگان شود.
وی با اشاره به بیماریهای صعبالعلاج و مزمن این بیماریها جزء مشکلات اساسی مردم دانست و گفت: مردم قدرت پرداخت هزینههای چنین بیماریهایی را ندارند ، به همین دلیل قرار دادن یک ردیف بودجه برای پرداخت هزینههای این قبیل بیماریها جزء برنامههایم است.
روحانی: وزارت امور بانوان را ایجاد میکنم
حسن روحانی نامزد انتخابات ریاستجمهوری در زمان دو دقیقه پایانی خود در مناظره فرهنگی، اجتماعی، گفت: راهکار دولت تدبیر و امید این است که تصدیگری دولت را خصوصاً در بخش فرهنگی و مسائل اجتماعی کاهش دهد و کار را به کاردان واگذار کند.
وی افزود: این دولت انجمنها و نظامهای حرفهای و صنفی را تشکیل خواهد داد و از آنها حمایت خواهد کرد تا مسائل راحتتر حل و فصل شود.
روحانی ادامه داد: مسئله جوانان بسیار حائز اهمیت است، امروز جوانان در دانشگاهها تحصیل میکنند و ورود آنها به دانشگاه مقداری آسان شده و سپس فوقلیسانس و دکترا اما تازه بعد از این مسائل اولین بیکاری و گرفتاری آنهاست.
وی با بیان اینکه باید کیفیت دانشگاهها را بالا ببریم، گفت: باید دانشجویان و دانشگاهها را با صنعت، بخش کشاورزی و خدمات متصل کنیم تا به محض فارغالتحصیل شدن شغل مناسبی پیدا کنند.
روحانی در بخش دیگری از سخنانش در خصوص برنامههای دولتش برای زنان گفت: باید فرصت برابر برای زنان جامعه ایجاد کنیم.
وی افزود: زن در یک جامعه فعال است و کار میکند اما حقوقش با کار مساوی مرد متفاوت است. کار مساوی حقوق مساوی میخواهد.
این نامزد انتخابات ریاستجمهوری تأکید کرد: باید بیمه ویژهای برای زمان آسیبدیده و سرپرست خانوار ایجاد کنیم.
روحانی در بخش پایانی سخنانش اظهار داشت: تشکیل وزارت امور بانوان را در دولت تدبیر و امید پیشبینی کردهایم تا حقوق تضییع شده زنان را به آنان برگردانیم.
حدادعادل: قول میدهم به مردم دروغ نگویم
غلامعلی حدادعادل در جمعبندی مباحث خود در خصوص مسائل فرهنگی و اجتماعی اظهار داشت: در دولت من که آن را دولت تقوا و تدبیر نامیدهام، خانواده جایگاه مهمی دارد.
وی با بین اینکه خانواده نهاد انتقال فرهنگ است، گفت: بنده به کرامت زن در جامعه اهمیت میدهم؛ در عین اینکه تحصیل و اشتغال زنان را امر مهمی میدانم و معتقدم خانهدار بودن به معنای بیکار بودن نیست و زنان خانهدار بیکار نیستند.
این نامزد یازدهمین دوره انتخابات ریاست جمهوری با بیان اینکه زنان خانهدار، مردان و زنان جامعه فردا را تربیت میکنند، اظهار داشت: بیمه زنان خانهدار را مهم میدانم و از نظر اجتماعی نیز به همبستگی ملی و وحدت ملی اهمیت بسیار میدهم.
حدادعادل اضافه کرد: به همه مردم ایران به چشم هموطن نگاه میکنم و قویاً و قلباً معتقدم ایران آباد نخواهد شد، مگر آنکه همه جای ایران آباد شود.
وی تأکید کرد: شعار من این است که همه جای ایران سرای من است و معتقدم همه مردم ایران از ترک، فارس، لر و کرد تا بلوچ، ترکمن و عرب، هموطنم هستند.
وی ادامه داد: این مجموعه مانند تارهایی هستند در کنار یکدیگر با رنگهای مختلف که یک پر طاووس درخشان زیبا را ایجاد میکند و این همان شکوه و عظمت فرهنگ و تمدن اسلامی ایرانی است.
این نامزد یازدهم ریاست جمهوری یازدهم در پایان سخنانش گفت: من به مردم قول میدهم که به آنها دروغ نگویم.
جلیلی: دولت باید با اقتدار از ظرفیت فرهنگ استفاده کند
سعیدجلیلی در جمع بندی نهایی صحبتهای خود با بیان اینکه اگر اعتقاد داریم که فرهنگ براساس گفتمان انقلاب اسلامی عامل پیشرفت است باید به صورت جدی در برنامه کار دولت قرار گیرد اظهار داشت: رئیس جمهور باید به صورت جدی به این موضوع باور داشته باشد و در این زمینه تمام موانع را برطرف کند.
کاندیدای یازدهمین دوره انتخابات ریاست جمهوری ادامه داد: دولت باید با اقتدار از ظرفیت فرهنگ استفاده کند از این رو اگر بتوانیم هر موضوعی را با فرهنگ سازی انجام دهیم بسیار بهتر از آن است که بخواهیم از قانون یا ابزار دیگر استفاده کنیم.
وی افزود: ساختار دولت نه تنها نباید مانع شود بلکه باید زمینهای فراهم کند که همه ظرفیتهای کشور بتواند خود را مبتنی بر اسلام ناب عرضه کند.
جلیلی لازمه این کار را پشتیبانی از افرادی دانست که در خط مقدم فرهنگ قرار دارند و ادامه داد: ما باید دولت را کوچک کرده و بودجه آن را به خط مقدم فرهنگ یعنی خانواده، معلم، مسجد و هنرمندان اعم از شاعر و نویسنده بدهیم.
کاندیدای یازدهمین دوره انتخابات ریاست جمهوری تاکید کرد این ظرفیت میتواند برای ما شکوفایی بزرگی در این عرصه فراهم کند.
غرضی: ابزار پیشرفته موجب توسعه فرهنگ میشود
سید محمد غرضی کاندیدای یازدهمین دوره انتخابات ریاستجمهوری در جمعبندی پایانی خود گفت: وقتی ابزار پیشرفته در اختیار مردم قرار میگیرد، فرهنگشان توسعه پیدا میکند.
وی افزود: من مهندس برق بودهام و رفتهام شبکههای برق را در کشور ایجاد کردهام و وقتی که توسعه پیدا کرد باعث تحول فرهنگی در جامعه شد و رادیو و تلویزیون و سایر وسایل برقی فرهنگی به منزل مردم وارد شد و باعث توسعه فرهنگی شد.
وی خاطرنشان کرد: زمانی که زیرساختهای اصلی کشور مانند شبکه گاز و مخابرات تأمین شود بستر برای کارهای فرهنگی فراهم میشود.
عارف: نتوانستیم از فرصتهای فرهنگی استفاده کنیم
محمدرضا عارف در جمعبندی سخنان خود در مناظره فرهنگی - اجتماعی 8 نامزد انتخابات ریاست جمهوری یازدهم، با تشکر از مردم ایران که با حوصله این مناظره حدوداً 5 ساعته را پیگیری کردند، نسبت به سخنان سعید جلیلی درباره فیلم «آرگو» واکنش نشان داد.
او گفت: آقای جلیلی نکته کلیدی را مطرح کرد که باید از فرصتها برای توسعه فرهنگی استفاده کنیم اما متاسفانه ما نتوانستیم از فرصتهای فرهنگی برای توسعه فرهنگ استفاده لازم را ببریم.
عارف ادامه داد: نمونه بارز آن اعطای جایزه اسکار به آقای اصغر فرهادی بود که پیام صلح ما را به همه دنیا رساند.
نامزد انتخابات ریاست جمهوری یازدهم اظهار داشت: باید از همه پتانسیلها و ظرفیتها به ویژه دیپلماسی فرهنگی برای توسعه فرهنگی و همچنین تقویت روابط فرهنگیمان در عرصه بینالملل استفاده کنیم.
عارف در ادامه سخنان خود به تشریح بندهایی از قانون اساسی پرداخت و گفت: در اصل نهم قانون اساسی آمده که در جمهوری اسلامی، آزادی، استقلال و وحدت و تمامیت عرضی از یکدیگر تفکیکناپذیرند و در انتهای این اصل نیز آمده است که هیچ مقامی حق ندارد به نام حفظ استقلال و تمامیت عرضی، آزادیهای مشروع را هر چند با وضع قوانین و مقررات سلب کنند.
وی همچنین با اشاره به اصل 24 قانون اساسی گفت: در اصل 24 آمده نشریات و مطبوعات در بیان مطالب آزاد هستند و در اصل پنجم نیز تصریح شده زبان و خط رسمی مشترک مردم ما باید فارسی باشد.
عارف در پایان گفت: کتب ما باید بر مبنای زبان فارسی تالیف شوند اما استفاده از زبانهای محلی و قومی در مطبوعات و تدریس این زبانها در کنار زبان فارسی آزاد است که ما باید از این مزیت استفاده کامل را ببریم.
قالیباف: باید به مدیریت بسته و خسته کشور پایان دهیم
محمدباقر قالیباف در پایان جمع بندی خود در مناظره با اشاره به اینکه امروز کشور نیازمند یک تحول و تغییر مدیریت هست گفت: باید به مدیریت بسته و خسته کشور پایان داده شود و این اساس کار است.
وی افزود: ما راهی جز پیشرفت نداریم و با هر نگاهی لازمه کار پیشرفت در کشور است،
این کاندیدای یازدهمین دوره انتخابات ریاست جمهوری ادامه داد: در این راه دیگر فرصت آزمون و خطا را نه مامسئولین و نه شما مردم عزیز نداریم.
کاندیدای یازدهمین دوره انتخابات ریاست جمهوری ادامه داد: باید دست به دست هم بدهیم تا بتوانیم کشور را پیش ببریم و برای این کار نیازمند یک نگاه سیستمی هستیم.
قالیباف گفت: حتما یک پا در سیاست، یک پا در فرهنگ، یک پا در اقتصاد لازم است تا بتوانیم کشور را همه جانبه گرایانه پیش ببریم و از تمام ظرفیتها استفاده کنیم.
وی افزود: باید بتوانیم این تحول را در تمام جنبههای مدیریتی پیش ببریم. امروز ما متاسفانه نتوانستیم نتوانستیم در حوزه مدیریت دیپلماسی خود از آن برای حل مشکلات اقتصادی و سیاسی خود استفاده کنیم.
کاندیدای یازدهمین دوره انتخابات ریاست جمهوری ادامه داد: دیپلماسی عمومی ما که بزرگترین ظرفیت انقلاب اسلامی است بدون استفاده مانده است. ما نیازمند قدرت و پیشرفت هستیم وباید بتوانیم از موضع دیپلماسی عمومی و پیشرفت باید سخن بگوییم.
قالیباف با تاکید بر ضرورت استفاده از سرمایه اجتماعی گفت: ما باید از سرمایههای اجتماعی خود استفاده کنیم، سرمایههای اجتماعی ما نخبگان ما هستند.
ادامه مطلب ...
موضوع مطلب :